VI SÖKER EN NY POLITISK SEKRETERARE

Centerpartiet Botkyrka går in i en utvecklande och intensiv tid då vi ingått samarbete med en ny koalition bestående av Moderaterna, Kristdemokraterna, Tullingepartiet och oberoende socialdemokrater.

Vi vill sätta stort fokus på att kommunicera vår politik till kommunens invånare och söker en politisk sekreterare som kan vara ett nav i den utvecklingen.

Du är ett stöd till vårt kommunalråd i det dagliga arbetet och närvarar vid den politiska ledningens olika möten. Du kommunicerar politiska beslut och initiativ från kommunfullmäktige och nämnder på lämpligt sätt och samverkar med kretsstyrelsen avseende medlemsvård och medlemsvärvning. Vid behov bistår du våra förtroendevalda utifrån deras uppdrag i nämnder och styrelser.

Som politisk sekreterare är du en central person som har koll på vad som händer i kommunen och i omvärlden. För att trivas har du ett stort politiskt intresse och lång erfarenhet av kommunikation och marknadsföring. Som person är du driven, tar egna initiativ och ser möjligheter. Du har god känsla för vad som kan och bör kommuniceras i olika sammanhang och god vana av att utveckla närvaron på sociala media och i debatten.

Vi förutsätter att du sympatiserar med Centerpartiets politik och delar vår tro på alla människors lika rätt och värde.

ARBETSUPPGIFTER:

  • Vara stöd till kommunalrådet i det dagliga arbetet
  • Samverka med övriga partiers politiska sekreterare
  • Vid behov ge stöd till våra förtroendevalda
  • Utveckla strukturer för vår digitala närvaro och att löpande uppdatera sociala medier och hemsida
  • Ta fram plan för medlemsvärvning samt genomföra kampanjer och aktiviteter

ANSTÄLLNING
Tjänsten är på halvtid 50%. Anställningen gäller från 2024-01-01 eller kan diskuteras. Arbetstiden är flexibel och regleras tillsammans med kommunalrådet. Arbetsplatsen är belägen i Botkyrka kommun och utgår från kommunhuset i Tumba. Fast lön utgår efter överenskommelse.

Vid frågor om arbetsuppgifter, anställningsvillkor eller liknande är du välkommen att kontakta Camilla Eriksson på 070-417 6417, camilla.eriksson@centerpartiet.se.

ANSÖKAN
Vi vill ha din ansökan senast 15 november så skicka ditt CV tillsammans med en kort beskrivning av dig och varför du söker tjänsten till camilla.eriksson@centerpartiet.se. Märk mailet POLITISK SEKRETERARE BOTKYRKA” i ämnesraden