Kommunalråd Kristina Lång

Bild

Kristina Lång är sedan valet 2018 Centerpartiet Värmdös kommunalråd.

  • Ålder: 49 år
  • Bor: i Mörtnäs
  • Politiska uppdrag: kommunalråd, vice ordförande i Kommunstyrelsen, ordförande i Planutskottet, ordförande i Skärgårdsrådet, samt gruppledare för Centerpartiet Värmdö. Under hösten ska jag vara med och leda arbetet med att utveckla Centerpartiets i Stockholms läns skärgårdspolitik.

Jag är född och uppvuxen i Örnsköldsvik och har en Master of International Business Administration and Economics från Handelshögskolan i Umeå. Innan jag blev kommunalråd arbetade jag i 16 år på Telia inom marknad och kommunikation, och har dessutom arbetat med kommunikation på Centerpartiets riksdagskansli.

En av anledningarna till att jag blev medlem i Centerpartiet 2015 var att jag ville engagera mig i ett parti som stod för medmänsklighet och hade en tro på den enskilda människans drivkraft och förmåga. Jag tror på alla människors lika värde, oavsett bakgrund. Jag vill ha färre regler och fler möjligheter för företag.

Skolpolitiken har alltid legat mig varmt om hjärtat, och på senare tid har jag blivit allt mer engagerad i miljöfrågor och främst vattenfrågorna. Vi måste verkligen vara rädda om vårt vatten.

Tveka inte att kontakta mig om du har några frågor, eller funderar på att bli medlem! Klicka på länken nedan.

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.