Maria Kornevik Jakobsson


Maria är ledamot i distriktsstyrelsen

Jag började mitt politiska engagemang tidigt. Det kvinnors rättigheter och miljöfrågan som väckte intresset. Dessa frågor är lika aktuella i dag, men har utvidgats till att kämpa för alla människors lika värde. För mig handlar det om värderingar, om synen på människan, om friheten och möjligheten att utvecklas i sin fulla potential. Jag ville då och jag vill nu vara en del av dem som står upp för och verkar för att människor ges möjlighet att leva sina liv utifrån de mänskliga rättigheterna.

När populismen växer blir den frågan och demokratin allt viktigare att försvara. Jag är stolt över att bo i ett land som människor inte behöver fly från utan som människor kan fly till. Just nu är migrationsfrågan i fokus igen inom svensk politik. Det är viktigt och helt avgörande att vi som centerpartister, står upp för en värdig människosyn och värnar asylrätten samt rätten till familjeåterförening.Trots allt är barns rättigheter det som ligger mig varmast om hjärtat.

Jag har arbetat i många år som psykoterapeut/kurator. Det har hjälpt mig att förstå hur utsatta barn är, trots alla skyddsnät. För att vi ska kunna ha en stark välfärd behöver vi värna ett starkt näringsliv. Ge dem förutsättningar som är hållbara och förutsägbara. Under denna mandatperiod är jag kommunalråd på heltid med ansvar för världsfärdsfrågorna utbildning, kultur och fritid samt socialtjänsten.

Kontakta Maria Kornevik Jakobsson

Kontakta Maria

Uppgifter om personer som kontaktar Centerpartiet
Om du kontaktar Centerpartiet via e-post lagras din e-postadress och de uppgifter du skriver i meddelandet i vårt e-post- och ärendehanteringssystem. Vi behåller uppgifterna i våra system så länge som de behövs för att kunna hantera ditt ärende och eventuell uppföljning av det.
Läs mer https://www.centerpartiet.se/gdpr

Tack för ditt meddelande!

Något gick fel....

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.