Säter
Centerpartiet lokalt
  • / Centerrörelsen

Centerrörelsen - ORGANISATION

Centerrörelsen i Sverige består av fyra organisationer, Centerpartiet, Centerkvinnorna, Centerpartiets Ungdomsförbund (CUF) och Centerstudenter (CS). Läs mer här!


Centerpartiet i Sverige har det centrala kansliet på Stora Nygatan 4 i Gamla Stan i Stockholm tillsammans med riksdagskansli, Europaparalmentskansli och Partikansliet. Det samlande namnet är Centerpartiets riksorganisation. Läs mer här!

Centerpartiet i Dalarna är ett av 27 distrikt. Ett distrikt omfattar i allmänhet ett län eller en riksdagsvalkrets, ibland ett landskap. På distriktet har man ofta en expedition och i allmänhet en ombudsman och kanske ytterligare kanslipersonal. Läs mer här!

Centerpartiet i kommunen – Kommunkretsen leder Centerpartiets organisatoriska arbete i landets 290 kommuner, 15 kretsar i Dalarna, och har en aktiv roll vid nomineringar till kommunfullmäktige- och landstingsvalen samt organiserar valkampanjen till kommunvalet. Läs mer här!

Medlemmen i Centerpartiet är den viktigaste beståndsdelen i helheten Centerpartiet. Som medlem har man unika möjligheter att påverka den lokala politiken På kommunnivån utser man även ombud både till distriktsstämman och till den centrala partistämman och som medlem har du möjlighet att se till att just de medlemmar som du vill ska företräda dig blir valda. Läs mer här!