Harald Lagerstedt kandiderar till riksdagen!

Foto på Harald Lagerstedt, Varberg

Harald Lagerstedt, Varberg, vill byta kommunpolitiken mot riksdagen.

 

Harald Lagerstedt, som i dag är den ledande kommunpolitikern för Centerpartiet i Varberg, meddelar nu att han kandiderar till riksdagen i valet 2018. Han kommer därmed inte att kandidera till förstaplatsen på kommunlistan.

 

Vi har passerat mitten på denna mandatperiod och det är dags att tänka på hur och om man vill jobba politiskt efter nästa val. Nomineringarna pågår och snart är det provval i partiet.

- För min del känner jag att jag behöver nya utmaningar, jag är inne på min fjärde period som gruppledare för Centerpartiet i Varberg. Det har varit och är mycket stimulerande att få vara med och påverka kommunens fantastiska utveckling, men det är snart dax för nya krafter att ta över det politiska ledarskapet för Centerpartiet i Varberg, säger Harald Lagerstedt.

Han meddelade partiet för ett halvår sedan, att han inte kommer att kandidera till förstaplatsen på kommunlistan.

- Svensk politik är inne i ett mycket intressant och avgörande skede för framtiden. Det känns mycket stimulerade, med det ökade förtroendet som Centerpartiet har vunnit i opinionsmätningarna nationellt. Det ger hopp att väljarna visar sympati för ett parti som inte vänder kappan efter vinden, säger Harald Lagerstedt.

Samtidigt tycker han det är oroande att det finns ett missnöje i landet, som gör att nästan 20 procent av väljarna kan tänka sig att rösta på ett missnöjesparti.

- Jag vill genom att kandidera till riksdagen för Centerpartiet verka för att fler människor känner sig sedda och delaktiga i samhället. Det gör vi genom att skapa förutsättningar för utveckling i hela landet, sätta människan före systemen, underlätta för småföretagen i deras vardag så de kan skapa fler jobb, säger Harald Lagerstedt.

Han kommer att brinna extra för frågor som rör svensk livsmedelsproduktion och miljö, vilka genomsyrat hans politiska engagemang hittills!

- Jag ser fram emot att få vara vara med och jobba för att Sverige får ett nytt ledarskap och att det leds av Annie Lööf! säger Harald Lagerstedt.

Läs mer:

Radio Halland

Hallands Nyheter