Stina från Falkenberg är Annie Lööfs nya pressekreterare

Just nu åker Centerpartiets partiledare Annie Lööf land och rike runt för att få människor att rösta på Centerpartiet i EU-valet. Med på resan är Stina Wernersson från Falkenberg som är Annie Lööfs nya pressekreterare. Foto: Kate Gabor

 

24-åriga Stina Wernersson från Falkenberg är Annie Lööfs nya pressekreterare. Hur började hennes engagemang och hur är det egentligen att arbeta ihop med Centerpartiets partiledare Annie Lööf? Här svarar Stina Wernersson själv på frågorna.

Varför började du engagera dig politiskt?

Jag gillar att få saker att hända samtidigt som jag starkt ogillar slöseri med både tid och resurser. Jag insåg tidigt att det inte funkar att bara sitta med händerna i kors och titta på. Jag ville vara med och bidra till att människors fulla potential tas tillvara på och det kan jag göra inom politiken.

Vad innebär ditt nya jobb?

Som pressekretare till Annie Lööf jobbar jag med mediehantering, hjälper till med digital kommunikation och förbereder inför olika besök. Sen följer jag med på besöken eller intervjuerna och ser till att allt går smidigt till. Som partiledare har man ett väldigt fullspäckat schema så mitt jobb handlar mycket om att stötta upp så att allt blir så bra som möjligt. Nu i EU-valrörelsen ser jag fram emot mycket kampanj och träffa väljare i hela landet.

Hur är det att arbeta ihop med Annie Lööf?

En av Annies bästa sidor är att hon är en inlyssnande ledare. Oavsett om hon pratar med kollegor vid kaffemaskinen, skogsägare runt ett fikabord i Ljusdal eller kampanjandes på ett torg i Västerås så är hon väldigt närvarande och man märker tydligt att hennes engagemang är genuint. Det gör det väldigt inspirerande att jobba med Annie och tillsammans med henne fortsätta föra ut våra viktiga budskap till väljarna.

Hur arbetar du för att gå framåt och nå nya mål i livet?

Det viktigaste för mig är att veta varför jag gör det jag gör. För att veta det har jag skrivit ned mitt syfte och över 100 drömmar, sedan har jag valt ut tio drömmar som jag strävar extra mycket efter just nu. För det är ju så att om du inte vet vart du ska så kan du springa hur snabbt som helst, men du kommer ändå aldrig komma fram. Jag tror på att drömma stort, arbeta hårt och njuta av livet här och nu.

Fakta Stina Wernersson

Ålder: 24 år

Bostad: Lägenhet i Stockholm, men känner mig fortfarande som en falkenbergare

Familj: Mina föräldrar är Millis och Magnus Wernersson, syster Annie och en sambo som heter Joel.

Intressen utöver politiken: Älskar att springa, tränar inför Stockholm Marathon

Instagram: stinawernerssons

Senast lästa bok: Jag lyssnar främst på böcker, senast Five second rule med Mel Robbins

 

 

Stinas bästa tips!

På Instagram ger du tips på hur man får rätt saker gjorda. Har du några tips till tidningens läsare?

  • Gå upp direkt när klockan ringer. Du får kontrollen direkt när du vaknar, istället för att du ska låta dig sänkas av dina egna bortförklaringar och trycka på snooze-knappen.
  • Använd todo-listor. Själv använder jag digitala verktyget TickTick. Istället för att ha alla projekt och aktiviteter som borde göras i huvudet skriver jag ned allt. Det gör att jag håller kontrollen på vad jag behöver få gjort, och slipper känna stressen över tankar som ”Detta får jag inte glömma imorgon”.
  • Gör en veckogenomgång varje vecka, till exempel på söndagar. Då går jag igenom min kalender, mina todo-listor, min ekonomi, min träning, post/mail och planerar för kommande vecka. Det gör att jag känner kontroll inför kommande vecka istället för att känna att jag slängs in i den med huvudet före.
  • Gå och lägg dig när du är trött. Skippa tv-serier och slösurf på vardagar och unna dig sömn. Det gör att du kan gå upp tidigare och/eller vara piggare på jobbet så att du orkar hålla uppe tempot. Själv lägger jag mig vid 21.30 och går upp fem minst tre gånger i veckan.

Stina Wernersson från Falkenberg är Annie Lööfs nya pressekreterare. För att få rätt saker gjorde är det viktigt att planera. Här delar hon med sig av sina bästa tips. Foto: Elin Nylund