Regionen fortsätter satsa på företagen i Halland

- Region Halland vill att företagen ska kunna göra förflyttningar, tänka till och utveckla nya verksamheter därför är regionens satsningar på företagsutveckling en viktig del av verksamheten, säger Helene Andersson. Foto: Johanna Nolsa

- I Region Halland arbetar vi med ett antal aktörer för att flytta de halländska företagen mot en hållbar och cirkulär ekonomi. Särskilt är det kopplat till de små och medelstora företagen för att stärka deras konkurrenskraft till en marknad som mer och mer efterfrågar detta.

Det säger Helene Andersson som är ordförande i regionstyrelsens tillväxtutskott.

- Under förra året gjorde Region Halland extra satsningar på utvecklingscheckar, energikartläggningscheckar och timbanken. Allt för att företagen ska kunna göra förflyttningar, tänka till och utveckla nya verksamheter, säger Helene Andersson.

Timbanken ger fem kostnadsfria timmar med en expert för personer som ska starta eller utveckla ett företag i Halland och vill jobba på ett smart sätt. Tillsammans med Almi Företagspartner erbjuder Region Halland också utvecklingscheckar, forsknings- och utvecklingscheckar, affärsutvecklingscheckar samt översättningsstöd för besöksnäringsföretag. Företag kan bland annat söka pengar för att jobba med digitalisering, internationalisering, produktutveckling, hållbarhet och kompetensförsörjning.

- Livskraftiga företag skapar jobb och ett attraktivt Halland, vilket i sin tur bidrar med skattepengar till sjukvården, konstaterar Helene Andersson.

Läs mer om Region Hallands företagsstöd!