Nyheter

bild
Senaste nyheten

LANDSBYGDENS DAG OCH LANDSBYGDSDIALOGMÖTE

I början av förra året lämnade kommunalrådet Andreas Olsson (C) och Thomas Magnusson (C) in en skrivelsen till kommunstyrelsen om att vi ville att det infördes två olika insatser för att främja utvecklingen på landsbygden. Läs mer
Senaste nytt
Visa fler artiklar

                    

Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna vill vidga möjligheten   till familjeåterförening. Vi har alla svårt att acceptera hur de   tvååringar vi ser dras fram ur Aleppos ruiner ska vara portade från att   återförenas med sina föräldrar, om någon av dessa valt att fly till   Sverige.

     En av många frågor som måste besvaras angående detta är   givetvis hur vi budgeterar för det. Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson   gjorde ett stort nummer av detta i onsdagens partiledardebatt i   riksdagen, och Smålandspostens ledarsida följde upp dagen därpå.

                          De   olika budgetförslagen skiljer sig åt. Liberalerna tror att politiken   skulle ge 5000 ytterligare invandrare och därmed öka kostnaderna 451   miljoner år 2017. Kristdemokraternas bud är 1,3 miljarder för samma   period. I det budgetarbete jag lett har vi inte gett oss in i denna   gissningslek. Vi budgeterar rakt och transparent utifrån de prognoser   som finns, i detta fall från Migrationsverket.

                          Det ska nämnas att   alla prognoser, inte minst när det kommer till migration, är   förknippade med stor osäkerhet. Detta tar man ansvar för genom att dels   se till att systemen är så kostnadseffektiva som möjligt, dels genom att   snabbt kunna reagera på omvärldshändelser och anpassa politiken som   helhet. De totala kostnaderna för migration och integration har bäring   på vitt skilda frågor som en bättre fungerande arbetsmarknad, ett bättre   företagsklimat och sociala välfärdssystem som leder till jobb, inte   låser in människor i kostsam passivitet. På alla dessa områden driver   Centerpartiet och Alliansen på för förbättringar och handfasta reformer.

                          Den   svenska statsbudgeten omfattar cirka 1200 miljarder kronor. Den detalj   Smålandspostens ledarsida tar upp är inte oviktig, men får inte skymma   det som är viktigt på riktigt.


                          Emil Källström
                          Ekonomisk-politisk talesperson för Centerpartiet