Nyheter

bild
Senaste nyheten

Läs mer
Filtrera arkiv:
2018
december november oktober september augusti juni maj
2019
december november oktober september augusti juli juni maj april mars februari januari
2020
december november oktober september augusti juli juni maj april mars februari januari
2021
oktober september augusti juli juni april mars februari
Senaste nytt
Visa fler artiklar

Uttalande från kretsårsmötet:

Värna trygghet och valfrihet

inom skolan och omsorgen


Uttalande från kretsårsmötet:

Värna trygghet och valfrihet

inom skolan och omsorgen

Centerpartiet i Växjö vill värna trygghet och valfrihet inom skolan och omsorgen. På nomineringsmötet söndagen den 28 januari antog därför stämman följande uttalande:

Regeringens förslag om ett vinsttak i välfärden riskerar att rasera hela välfärden. I Växjö har många medborgare valt privat äldreomsorg och barnomsorg samt valt en friskola. Invånarnas valfrihet är av central betydelse. Även möjligheten för medarbetare i skola och omsorg att kunna välja just sin arbetsgivare eller driva sin verksamhet är viktig.

Därför vill centern i Växjö värna trygghet och valfrihet i skolan och omsorgen. Alla vet att en bra barnomsorg, en trygg och utvecklande skola samt en värdig och säker omsorg är viktig för medborgarna.

För att klara detta förespråkar vi mindre skolenheter i Växjö tätort och på landsbygden. Vi tror att förutsättningarna för att skapa trygghet och arbetsro i skolan successivt kan försvinna när skolan är för stor. Centern har alltid varit för småskaliga lösningar så länge elevunderlag finns och kvaliteten kan säkerställas. Den principen ska gälla skolsatsningar i den växande staden och på landsbygden. Landsbygdsskolorna är viktiga om man vill att hela kommunen ska leva.

Centern förordar mångfald. Därför ser vi gärna att vi i Växjö låter många blommor blomma inom såväl barnomsorg som skola och omsorg. Vi ser gärna att fler alternativ till de kommunalt drivna verksamheterna växer fram. Det kan var allt från intraprenader till privat äldreomsorg som fristående skolor och idéburna verksamheter.

För att skapa den goda kvaliteten i verksamheterna vill vi också stärka ledarskapet för bättre trygghet i omsorg och skola genom att kraftsamla våra fortbildningsresurser för att utveckla ett modernt ledarskap.

Växjö är en bra kommun att leva och bo i. Men vi kan alltid bli bättre - inte minst inom skolan och omsorgen. Låt inte den samlade vänstern förstöra allt detta.

Centerpartiets Växjökrets