Nils-Olov Lindfors hyllar fyra hjältar

Thomas skapar arbete åt många

Bild

Thomas och Mats Öhman driver ett stor Entreprenadföretag i Tvärån. De har inte så stora ”fabriksbyggnader” men vi ser deras bilar ute efter vägarna ibland. De stora jobben de gör sker oftast vid nya vägbyggen, öppnandet av gruvtäckter eller annan fyllning av stora jordmassor.

Det är dessa människor som skapar förutsättningarna för vår välfärd, de som kan och vågar driva företag, speciellt om de verkar inom naturresursområdet framhåller Nils-Olov.

Thomas har en direkt kontakt med sin personal och tillsammans har de skapat ett effektivt arbetssätt där alla är vinnare. Ungefär en fjärdedel av hans personal är 25 år eller yngre.

Berit och Stefan är hjältar på landsbygden.

Bönder i Norrbotten är värda ett stort tack för det arbete som de lägger ner på sina företag.

Nils-Olov Lindfors, Centerpartiets riksdagskandidat ger dem en stor eloge för att de orkar med detta trots den dåliga lönsamheten. Från vissa håll beskylls de även för att vara miljöbovar, när vi andra uppskattar deras slit för att ge oss nyttig mat med ”ingen” antibiotika och jämfört med andra länders jordbruk är miljöhjältar. Att de därmed även håller vårt landskap öppet är en bonus till oss andra.

Under torsdagen besökte Nils-Olov bönderna Berit och Stefan Hardselius i Nybyn. Berit visade mjölktanken där Norrmejerier hämtar mjölk varannan dag och berättade om deras snart 30-åriga jordbruk, installationen av länets första mjölkrobot och de många priser de fått på olika utställningar.

Roboten med managementprogram ger dem en individuell övervakning på varje mjölkko om hur de mjölkar och hur mycket foder de äter. Den kan även visa när en ko börjar få någon inflammation. Allt för att kon ska må så bra som möjligt och därmed producera bra och mycket mjölk.

Därför är det viktigt att alla i Norrbotten verkligen väljer Norrmejeriets produkter när vi står i butikens mejeriavdelning så att de får avsättning för sin mjölk.

Ulf är hjälte för Norrbottens jordbruk

En hjälte till som Nils-Olov hyllade under eftermiddagen var Ulf Burström, ägare av ICA Supermarket i Älvsbyn. Ulf har nämligen bestämt att även i den nya ICA-butiken som snart är invigningsklar kommer han att enbart sälja Norrmejeriets mjölk. Detta gynnar bönderna i Älvsbyn och Norrbotten då vi som handlar på ICA inte kan köper mjölk från södra Sverige.

Att han även säljer kött som är lokalproducerat förminskar definitivt inte Ulfs hjältegloria.

Vi störde Ulf i hans förberedelser inför iordningsställandet av borden för information – provsmakning av lokalproducerad potatis och kött under Skördemarknaden.

Nils-Olovs tacktal till Ulf skedde från den valplattform (lastbilsflak) som Nils-Olov använder i sin krysskampanj inför riksdagsvalet.

Utöver applåder och beröm fick Ulf även en tjusig blomuppsättning i en vas från ett mjölkpaket från Norrmejerier.

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.