Susanne avgår som nämndordförande och kommunalråd

Socialnämndens ordförande Susanne Karlsson (C) kliver av sitt uppdrag som ordförande i socialnämnden i Lindesberg. Hon väljer också att avsäga sig uppdraget som kommunalråd för Centerpartiet i Lindesbergs kommun.

”Jag är tacksam för de år jag varit en del av arbetet inom socialförvaltningen i Lindesbergs kommun, men nu behöver jag prioritera min hälsa, familj och mina vänner och väljer därför att avgå som ordförande”, säger Susanne Karlsson i ett pressmeddelande.

Susanne Karlsson har suttit på posten som ordförande i socialnämnden sedan år 2015.
Parallellt med Susanne Karlssons avhopp väljer även John Omoomian (S) att lämna sitt uppdrag som vice ordförande i socialnämnden.
”Jag väljer att lämna uppdraget som vice ordförande i socialnämnden för att den nya ordföranden ska få möjlighet att sätta sin prägel på kommande arbete”, säger John Omoomian i pressmeddelandet.

Beslut om att godkänna Susanne Karlsson och John Omoomians avsägelser, samt ett beslut om en ny ordförande och en ny vice ordförande för socialnämnden ska tas på kommunfullmäktiges sammanträde nu på måndag den 15 april.