Debattartikel polis i tranemo

Ur Borås Tidning 13/8-2022.

Vi vill att alla alltid ska ha närhet till polisen, och att polisen i brottsförebyggande syfte syns i hela Tranemo kommun, för att fler ska kunna uppleva att de lever i det trygga Tranemo, skriver centerpartister.

För Centerpartiet är trygghet väldigt viktigt, oavsett vart du bor. Allt oftare ser vi rubriker i lokala medier om våldsanvändning och tillgrepp. Handel med droger sker i stort sett dagligen mer eller mindre öppet. Följsamheten av trafikregler lämnar en hel del mer att önska. Ja listan på förhållanden där rättssamhället borde gripa in kan göras lång. Ibland känns det som att den kriminella världen är på väg att ta över det offentliga rummet när vanliga människor inte vågar gå ut.

Även om inte det är kommunen som har ansvar för polisen och polismyndigheten vill vi i Centerpartiet i Tranemo att kommunen med kraft ska jobba för att polisen etablerar sig i Tranemo med ett poliskontor. Det finns ett stort behov av ökad polisnärvaro i samhället.

Vi vill att alla alltid ska ha närhet till polisen, och att polisen i brottsförebyggande syfte syns i hela Tranemo kommun, för att fler ska kunna uppleva att de lever i det trygga Tranemo.

200 poliskontor har stängts de senaste två decennierna. Bland dessa kan vi också räkna vårt tidigare poliskontor. Vi vill alltså åter öppna ett poliskontor i Tranemo kommun, för våra medborgares trygghet.

Vi anser att det behövs ett poliskontor i Tranemo där ska man kunna träffa en polis om man behöver det och poliskontoret ska vara polisens utgångspunkt för sitt uppdrag i Tranemo kommun. Där behöver inte finnas utredare eller specialister som kriminaltekniker eller andra, de kan mycket väl komma från till exempel Borås. Men vi alla ska ha rätt till poliser, även på landsbygden, som kommer när vi ringer och inte behöver åka ett flertal mil vid ett pågående inbrott eller våldsanvändning i någon av våra orter

Kommunen jobbar i dag aktivt med trygghetsfrågor och i nära samarbete med polisen och civilsamhället, vilket är bra. Men med daglig polisnärvaro kan det samarbetet utvecklas ytterligare.

Love Andersson

Lina Chalhoub

Torbjörn Edgren

Lennart Haglund,

Centerpartiet i Tranemo

Relaterade nyheter