Repotage Miljödagen

Bild

Miljödagen 2017

l Miljödagen Centern i Bjuv.

Traditionsenligt firar Centern i Bjuv Miljödagen den 5 juni. När anmälningstiden gått ut var det så många intresserade till detta arrangemang att möteslokalen blev för liten. Vi skulle träffas på Östrings Hjortfarm i Södra Vram och få information om hur hela produktionskedjan av hjortkött går till och därefter äta sill och nypotatis i en lokal strax in till hjorthägnet. Det var 60 personer anmälda varav 9 var barn.

Hela arrangemanget fick flyttas till Stenestad park där Hans Östring också har en hjortfarm och Stubbaröd gård har en fin festlokal intill som vi kunde disponera. Kvällen började med att Jonny Cato Hansson Centern HBG höll ett anförande om sin roll som kommunalråd och hur Helsingborg stad expanderar och utvecklas som ”sundets pärla” den är.

Därefter blev det sill och nypotatis, kaffe och jordgubbstårta. När alla var mätta och belåtna informerade Hans Östring mycket ingående och intressant om hur uppfödning och produktion av hjortkött går till. Till barnens stora förtjusning gick vi sen ut till hjorthägnet för att se på hjortarna. Det blev en lyckad kväll på den fagra Söderåsen.

Vid pennan Ulf Olofsson Billesholm.

 

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.