kingelstad byskola får centerpartiets guldklöver

Idag delade Centerpartiet i Helsingborg ut guldklövern till Kerstin som driver Kingelstad byskola för hennes driv för en levande landsbyg och för tillgång till bra utbildning i hela Helsingborg.

Hela Helsingborg ska leva. För att det ska hända behöver service, utbildning och näringsliv finnas i hela kommunen. Kingelstad Byskola är ett imponerande exempel på att även områden som politiker dömer ut har livskraft och engagemang. I och med hur Kingelstad byskola vuxit tvärs emot den förra kommunledningens förväntningar och frodats, och hur de gjort en stor insats för att skjuta liv till sitt närområde så tilldelar Centerpartiet i Helsingborg nu Kingelstad Byskola utmärkelsen Guldklövern!

”Helsingborg behöver fler modiga och engagerade medborgare, som vågar satsa och ta över när kommunen inte räcker till. Jag hoppas att Kingelstad Byskola blir en förebild för flera orter i vår kommun, möjligheterna att växa är stora i den Skånska myllan.” – Ian Karlemark, Ordförande för Centerpartiet i Helsingborg.

Sedan Handelsbolaget bakom skolan fick tillstånd av skolverket 2014 så har den vuxit rejält, och har nu 65 elever i skola och förskola. Skolan drar nytta av sin närhet till landet och naturen för att ge barnen utomhusupplevelser som är svåra att få i centralaste Helsingborg.

”Kingelstad Byskola är en framgångssaga med inslag av företagsamhet, engagemang, närhet till lokalsamhället och en pedagogik som för barnen närmare natur och omgivning. Som Centerpartist så ser jag det här som en kombination som allt fler borde få njuta av, och den förtjänar definitivt att utmärkas med vår Guldklöver” – Jonny Cato Hansson, Kommunalråd för Centerpartiet i Helsingborg