Förhandlingar med SD helt uteslutna

Anders W Jonsson, Annie Lööf och Niels Paarup-Petersen

Idag har Anders W Jonsson, gruppledare för Centerpartiets riksdagsgrupp, klargjort att Moderaterna måste i riksdagsutskotten välja mellan att samarbeta med Sverigedemokraterna eller Centerpartiet.

Niels Paarup-Petersen, gruppledare för Centerpartiet i Malmö, kommenterar:
- Oklarheterna efter Anna Kinberg Batras besked om att öppna för stöd av Sverigedemokraterna måste sopas bort. Moderater runt omkring i Sveriges kommuner kan nu börja öppna upp för att samarbeta med Sverigedemokraterna i olika former och då vill vi från Centerpartiet i Malmö vara tydliga: Om man förhandlar med SD kan man inte förhandla med oss.

- Jag hoppas att Moderater runt om i Skåne håller fast vid att Sverige ska ha ett stabilt styre. Självklart ska vi lägga fram sin egen politik och rösta för den. Att välta en regering med vetskapen om att det egna alternativet lutar sig mot SD som stöd är något helt annat. Det är lika stabilt som att luta sig mot ett duschdraperi.

Annie Lööf poängterar i en kommentar att Centerpartiet inte kommer börja förhandla med SD om sakpolitik i utskotten. Alliansen är vårt tydliga regeringsalternativ.
- Och C är en grundbult i Alliansen, säger Niels Paarup-Petersen.