En levande stad kräver även nattliv

I veckan kom beskedet att den populära restaurangen Carib Kreol tvingas stänga ner sin verksamhet. Detta till följd av att en granne klagat på deras musik.

För Centerpartiet i Malmö är det viktigt att säkerställa att företag som driver en uppskattat verksamhet ska kunna fortsätta med det, även när Malmö växer till en halvmiljonstad.

- Det är beklagligt att vi har en praxis som låter enskilda intressen förstöra för näringslivet och Malmöborna. Malmö behöver fler företag, inte färre, säger Martin Molin, 2e vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Centerpartiet vill att Malmö ska växa på ett sätt som skapar flera områden med varierande karaktär, både urbana stadskvarter och lugna bostadsområden.

- Risken är att detta leder till en ”not in my backyard”-utveckling där restauranger, butiker och andra verksamheter som någon skulle kunna uppfatta som störande känner sig tvungna att överklaga varje försök att bygga bostäder i centrum, för att inte själva tvingas stänga igen. Det är inte så vi bygger en levande och hållbar stad, fortsätter Martin Molin.