Om oss

DET GRÖNA OCH LIBERALA
PARTIET I NACKA


Centerpartiet Nacka är ett grönt och liberalt parti. Vi tror på människors vilja att stå på sina egna ben och förverkliga sina drömmar. I Nacka ska alla ges möjlighet att forma sina egna liv utifrån sina förutsättningar. Därför vill vi garantera att denna frihet finns i varje aspekt av nackabornas liv. Friheten att välja vilket jobb man ska gå till, vilka skolor och förskolor man skickar sina barn till och vilket vård man får. Därför strävar vi efter den största möjliga valfriheten inom kommunen.

Vi är övertygade om att miljö är en av vår tids ödesfrågor som aldrig får prioriteras bort. Vår vision är ett fossilfritt Nacka med goda möjligheter för cykling och kollektivtrafik. I det dagliga arbetar vi ständigt för en giftfri skola och förskola samt ekologisk närodlad mat i kommunens alla verksamheter. Vi är med och driver Agenda 2030 och står grundade i att kommunens goda miljöarbete måste fortsätta.

Det glädjer oss att Nacka stad äntligen blir verklighet. Att kommunen växer är positivt och kommer innebära fler möjligheter för de boende. Däremot slår vi vakt om både grönområden och fritidsmöjligheter. Centerpartiet vill bevara halva Nacka grönt, inrätta fler naturreservat och satsar tillsammans med övriga Allianspartier på idrottsmöjligheter.

För oss i Centerpartiet Nacka är Allianssamarbetet viktigt. Vi har styrt kommunen tillsammans med Alliansen och har gemensamt kunna sänka skatten för medborgarna, utöka valfriheten och prioritera grönområden. Vi är stolta över detta samarbete och tror på att tillsammans fortsätta driva Nacka framåt.

Vill du veta mer om oss? Tveka inte att höra av dig!

Johan Krogh
Kommunalråd
Emma Eide
Gruppledare
Fredrik von Matérn
Politisk sekreterare
Hanna Edwards
Politisk sekreterare

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.