Lär känna Sollentunacenterns nya politiska sekreterare

Från den 2 september är Rebecka Rönnegård ny politisk sekreterare för Centerpartiet i Sollentuna. För att lära känna Rebecka lite bättre gav vi henne möjligheten att få berätta lite om sig själv.

Hej Rebecka! Vem är du?

Jag är en energisk tjej från Norrköping med ett stort politiskt intresse som gillar att spela fotboll. Jag tog en examen från statsvetenskapsprogrammet i Austin, Texas i maj efter att ha pluggat på universitet i USA i fyra år.

Vad fick dig att söka till politiken?

Jag har alltid varit intresserad av samhällsförändring och jag har alltid velat jobba med just det. På universitet insåg jag dessutom att det var de politiska kurserna som jag tyckte var de kurser som intresserade mig mest.

Vad fick dig att söka tjänsten som politisk sekreterare?

Jag trivdes väldigt bra i rollen som politisk sekreterare för en ledamot i Texas representanthus och jag ville även fortsätta som det när jag kom hem till Sverige igen.

Vem är din politiska förebild?

Jag skulle nog säga Michelle Obama. Hon är en stark kvinna som vågar bjuda på sig själv och som tydligt har jobbat med såväl diskrimineringsfrågor som kvinnors rättigheter, i USA men även globalt.

Har du någon talang, förmåga eller något intresse som få känner till?

Jag brukar starta varje dag med yoga. Jag är väldigt intresserad av yoga och buddhistisk kultur. Dessutom har jag sett tv-serien Vänner så pass många gånger att jag kan citera alla repliker ur den.

Vad gör du helst på en ledig dag?

Då springer jag helst intervaller i skogen och umgås med vänner.