Centerpartiet lämnar förhandlingar med Majoritet för Värmdö!

Efter det slutgiltiga valresultatet står det klart att Majoritet för Värmdö C, M, L, MP, KD endast samlar 23 av 51 mandat i kommunfullmäktige. Detta innebär att de tidigare samarbetspartierna inte längre har förutsättningar att fortsätta styra utan att ta stöd av Sverigedemokraterna.

Centerpartiet Värmdö har under valrörelsen gått fram som en stark självständig grön liberal kraft med feministiska värderingar. Att styra med stöd av Sverigedemokraterna är därför uteslutet för våra medlemmar.

- Vi har genomfört mycket bra politik tillsammans i Majoritet för Värmdö den här mandatperioden men att fortsätta styra med stöd av SD är inte aktuellt för oss säger Kristina Lång, gruppledare och kommunalråd för Centerpartiet Värmdö

Vi är övertygade om att Centerpartiet behövs nu mer än någonsin i dessa tider och vi står fortsatt beredda att ta ansvar och kommer att söka brett stöd för den politik vi gick till val på.

- Vi i Centerpartiet kommer att fortsatt driva på för långsiktiga satsningar på idrott- och fritid, skola, miljö och klimat och en livskraftig skärgård samtidigt som vi slår vakt om våra ideologiska värden säger Kristina Lång

Centerpartiet Värmdö genom förhandlingsgruppen,
Kristina Lång, Miranda Ahlers och Kerstin Rising