Nej till Bodström som landshövding innan
Allra-skandalen är utredd

Centerpartiet i Stockholms stad vill inte se att Thomas Bodström blir landshövding förrän Allra-skandalen är rättsligt avgjord. Att den förre detta justitieministern föreslås till en av Stockholms tyngsta uppdrag samtidigt som Pensionsmyndigheten överväger att stämma Bodström är ett tydligt exempel på Socialdemokraternas svågerpolitik.

 

I augusti föreslogs den före detta justitieministern till landshövding i Stockholm av regeringen. Att vara landshövding är en av de mest betydelsefulla uppdrag i Stockholm och därför kräver Centerpartiet i Stockholms stad aktsamhet. Bodström var styrelseledamot för pensionsbolaget Allra. Sedan i våras utreds bolaget för penningstvätt i gigantiska proportioner. Pensionsmyndigheten kräver en kvarts miljard av Allra i skadestånd, 140 miljoner har beslagtagits, en anställd har gripits och fem i ledningen har anmälts - varav två ägare. Nu överväger Pensionsmyndigheten att stämma styrelseledamöter i Allra, varav vår kommande landshövding är en av dem.

- Thomas Bodström föreslås till en av Stockholms tyngsta uppdrag genom att bli statens företrädare i Stockholms län. Det är orimligt att han blir landshövding innan vår tids största pensionsskandal är helt utredd, säger Jonas Naddebo, vice gruppledare i Centerpartiet i Stockholms stad.

Centerpartiet i Stockholms stad riktar sig nu till Karin Wanngård (S) och kräver att hon ifrågasätter Bodströms utnämnande med Socialdemokraterna på nationell nivå. Vi vill ha en god motivering till varför Bodström föreslogs som landshövding av regeringen.

- Vi ser ytterligare en gång ryggdunkeri och nepotism inom Socialdemokraterna. Stockholmarna förtjänar en landshövding som är rentvådd från rättsliga misstankar och som inte tillsattes via svågerpolitik, säger Jonas Naddebo, vice gruppledare i Centerpartiet i Stockholms stad.

Läs artiklarna om det här:

Expressen

SVT

Nynäshamns Posten

Länstidningen i Södertälje

Norrtelje tidning

 

 

Fotograf: se här