Mottagning saknas trots bra utveckling

Bild

Just nu är det mycket nybyggnationer på gång i Grillby med omnejd. En del hus står redan klara och några familjer har redan flyttat in i sina hus! Välkomna till en ort med levande landsbygd! Upplands Nyheter (29/9-2017)

Utanför villorna finns ett naturområde, Sörskog, där man både kan leka, plocka bär, blommor och svamp. Ta stärkande promenader och se harar, ekorrar och rådjur, om man har tur! Grillby har också en välsorterad affär, Grillbyhallen, med både livsmedel och andra varor som behövs i vardagen. Om Du fortsätter vägen ner mot Mälaren så finns det utefter hela vägen i stort sett flera olika små charmiga byar.

På initiativ från Centerpartiet med regionråd Johan Örjes i spetsen, har vi fått till bra kollektivtrafik. En liten buss som går varje timme via Skolsta, Grillby, Lillkyrka, Boglösa och till Enköping. Så smidigt att kunna ta sig till den välsorterade affären i Grillby med buss eller fortsätta till Enköping eller ta bussen vid Skolsta till Uppsala eller Bålsta utan att behöva krångla med bilen och leta parkering!

Det som däremot fortfarande saknas i Grillby och Skolsta är en tandvård- och distriktssköterskemottagning med skolhälsovård. Tänk vad bra det skulle vara för eleverna att kunna ta sig enkelt med bussen för att komma till en distriktssköterska eller tandsköterska eller tandläkare. Samtidigt avlastas respektive mottagningar i Örsundsbro som också har fått många fler invånare. Detta blir inte verklighet i " morgon" men servicen måste byggas ut för att alla skall ha god tillgänglighet till bl.a. basal tand-och sjukvård. Vi i Centerpartiet driver på för att vården ska komma närmare alla medborgare i Hela Uppsala län. Oavsett om man bor i Enköping eller Grillby måste man kunna känna sig trygg med att vården finn nära när man behöver den.

Ingegerd Andersson (C)

Ersättare regionfullmäktige

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.