Valet 2022

Den 11 september är det val till kommun, region och riksdag. Här samlar vi relevant information för dig som vill veta mer om Centerpartiet i Västerbotten inför valet. Sidan uppdateras allteftersom.

sol-has-bg

Valplattform

Kandidater

Vår nomineringsstämma fastställde valsedlarna till riksdagen och regionen den 20 november 2021. Alla som kandiderar för Centerpartiet står bakom vår parti och ideologi.

Till regionvalet i Västerbotten har Centerpartiet tre olika valsedlar: en per valkrets. Kandidaterna på valsedlarna är boende i den valkrets vars valsedel de finns representerade på, allt för att säkerställa att du som väljare ska kunna välja en kandidat som du tror bäst kan företräda dig.
Regionen södra består av följande kommuner: Umeå, Robertsfors, Vännäs, Nordmaling, Vindeln och Bjurholm.
Regionen norra består av följande kommuner: Skellefteå och Norsjö.
Regionen västra består av följande kommuner: Sorsele, Storuman, Vilhelmina, Dorotea, Malå, Lycksele, Åsele.

Utöver våra regionala listor fastställde Centerpartiets förtroenderåd den 3 februari en rikslista till riksdagen. Den listan innehåller kandidater från hela landet, så om du tex vill kryssa vår partiledare Annie Lööf kan du istället välja den listan. Klicka här för att se rikslistan.

Kandidater i kommunerna

Centerpartiet ställer också upp i kommunvalet i 14 av länets 15 kommuner. Här nedan kommer vi, allteftersom vår lokala kommunkretsar fastställer sina valsedlar, att uppdatera så att du som väljare kan hitta vilka kandidater som finns i just din kommun.

Bjurholm

Dorotea

Lycksele

Malå

Nordmaling

Robertsfors

Skellefteå

Sorsele

Storuman

Umeå

Vilhelmina

Vindeln

Vännäs

Åsele


Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.