Centerpartiet i länet satsar på öppenhet och tolerans i valet

Ewa-May Karlsson och Mattias Larsson på plats i Almedalen

"Centerpartiet kommer inte någonstans att hjälpa partier som inte står upp för de grundläggande värderingarna om alla människors lika rätt och värde till poster i Västerbottens kommuner eller i landstinget!"
Pressmeddelande 180704

Centerpartiets distriktsordförande för Västerbotten Mattias Larssons budskap är tydligt.
Årets valrörelse kommer att bli tuffare än på många år. Både i Sverige och i Västerbotten växer intoleranta krafter, som vill byta ut vårt öppna samhälle not något som präglas av misstro och främlingsarbete. Därför vill Centerpartiet i hela länet markera att man inte tänker samverka med partier med odemokratiska åsikter.

Centerpartiet har flera viktiga uppgifter i årets valrörelse. Det gäller att sätta stora framtidsfrågor för Sverige och Västerbotten på agendan, och samtidigt behålla en målmedveten kraft för medmänsklighet och mot främlingsfientlighet.
Och framförallt, visa väljarna i länets alla kommuner att det är utveckling och framtidstro som för Västerbotten framåt.

Därför kommer vi under årets valrörelse med kraft visa att det öppna, medmänsklig och humanistiska samhället som bär de värderingar vi tror på. Detta arbete tar inte slut efter valrörelsen och vi kommer inte, varken i kommun eller landsting, att samarbeta med eller stödja nomineringar till nämnder och styrelser av partier som inte ställer upp på detta.

"I en tid med hårdare samhällsklimat är det många som söker syndabockar och rasism börjar breda ut sig, står Centerpartiet upp för ett helt annat budskap. Västerbottens väg framåt ska bygga på värderingar om medmänsklighet och humanism. Det är så vi kan skapa trygghet, ordning och utveckling, avslutar Ewa-May Karlsson, Centerpartiets landstingsrådskandidat i Västerbotten