Nytt ledarskap för Västra Götaland

Centerpartiet i Västra Götaland har valt en ny ordförande: Gunilla Druve Jansson från Skara.   

- Hårt arbete väntar inför den kommande valrörelsen och vi laddar nu för att göra den bästa valrörelse vi någonsin gjort, säger Gunilla Druve Jansson.

Med goda opinionssiffror visar Centerpartiet att vi är en större röst att räkna med inför valet 2018. Men ännu har ingen röstat. Hårt och idogt arbete väntar, där ledare har en oerhört viktig roll i att skapa en tydlighet både i den egna organisationen, som gentemot väljarna.

- Vi visar att Centerpartiet är en tydlig röst i politiken som tar ansvar för den politiska situationen i hela Västra Götaland. Centerpartiet kommer ta plats i hela regionen, både i stad som på landsbygden säger Gunilla Druve Jansson.

Individ och miljö är ledord i vårt arbete med att utveckla regionen till en förebild i Sverige. Det ska inte spela någon roll om du bor i stad eller på landsbygd. Trygghet och tillgänglighet ska vara den samma inom både vård och hälsa som möjlighet till arbete i hela regionen. För pendlare innebär det både på bil- och cykelvägar, som i kollektivtrafiken. Centerpartiet har en viktig roll i att leda detta arbete framåt, både i kommuner som regionen.

Gunilla Druve Jansson från Skara tar nu ledartröjan för Centerpartiet i Västra Götaland. Med Fredrik Christensson, Lysekil och Emmyly Bönfors, Göteborg som vice ordföranden tar de sig an att leda organisationen in i valrörelsen.

Såhär ser den nya styrelsen ut:

Presidiet:
Fredrik Christensson, Lysekil, Vice ordförande
Emmyly Bönfors, Göteborg, Vice ordförande

Ledamöter:
Arne Olsson Stenungsund
Linda-Marie Hermansson Stenungsund
Bengt Hilmersson Vårgårda
Eva Johansson Svenljunga
Kent Folkesson Lidköping
Liselott Andersson Ulricehamn
Tobias Bernhardsson Färgelanda
Henrik Larsson Lysekil
Mikail Yüksel Göteborg
Adam Garneij Göteborg
Vanja Wallemyr CK Falköping
Jakob Olsson CUF Uddevalla