Annie Lööf: ”C står fast vid sin linje”

Idag höll Annie Lööf pressträff med anledning av Moderaternas besked.
Anna Kinberg Batra vill gå fram med en gemensam Alliansbudget så snart som möjligt.
– Vi vill byta regering, men inte med stöd av SD, säger Annie Lööf.

Annie Lööf inledde med att nämna det osäkra politiska läget i världen. Imorgon svärs Donald Trump in som USA:s 45:e president, brittiska Theresa May har informerat om vad deras "Hard Brexit" innebär. Samtidigt är svensk säkerhet i ett prekärt läge med ett allt mer aggressivt Ryssland.
– I en orolig omvärld är det extra viktigt med trygghet och stabilitet, säger Annie Lööf.

Hon påminner om att det är val redan nästa år. Till dess gäller det att vässa politiken och vinna väljarnas förtroende för att byta ut Stefan Löfvens regering.
– För Centerpartiet är det viktigt att återvinna folkets förtroende. Därför vill vi fortsätta den påbörjade Alliansresan där vi gör gemensamma politiska utspel som leder till att Stefan Löfven förlorar valet 2018, meddelade Annie Lööf.

Hon tydliggjorde att det var hennes och partiets ambition att bygga en stark Alliansregering.
– Centerpartiet står fast vid samma besked som vi gett sedan länge. Vi vill inte sitta i en regering beroende av aktivt stöd av Sverigedemokraterna, säger Annie Lööf.

- Det är lite mer än ett år kvar till nästa val och vi behöver till dess jobba varje dag för att vinna väljarnas förtroende istället för att slänga ut Sverige i en politisk cirkus, avslutar Annie Lööf.