Frågan handlar om kommunalt bidrag till belysning

Replik på ”Ingen vet vad utredningen kommer att visa på”.

Desperationen sprider sig tydligen i Uddevallapartiet så till den grad att man tar till vilka ohederliga debattmetoder som helst. Frågan handlar ju om kommunalt bidrag till belysning i bland annat Lane-Ryr. Man frågar till exempel var Centerpartiet har arbetat för denna fråga. Som svar kan jag nämna ett exempel och det är när frågan behandlades i samhällsbyggnadsnämnden för ett par år sedan och då Uddevallapartiets representanter röstade emot att ge ett sådant bidrag.

Vidare skriver man i sin replik till mig om utredningen om regler för sådana bidrag. Man skriver bland annat ”…Centern räddar skinnet med en utredning till……ingen vet vad denna utredning kommer att säga till slut då den ska presenteras efter valet”. Man kan ju fundera på om detta påstående från Uddevallapartisterna är en medveten lögn eller beror på okunskap.

Den utredning som man säger att ingen vet vad den kommer fram till behandlades ju faktiskt på Kommunfullmäktige den 8 juni i år. Så alla andra ledamöter av kommunfullmäktige känner till den men Uddevallapartiets kommunfullmäktigeledamöter missade tydligen detta – hade man somnat eller vad hände? Enligt protokollet var i alla fall Lars Olsson UP närvarande på sammanträdet. Jag tycker faktiskt att man kan kräva att man som ledamot av kommunfullmäktige vet vilka ärenden man är med och tar beslut om – och minns det åtminstone tre månader senare.

Att man också skriver att Centerpartiet blivit både företags- och landsbygdsfientliga utan att ens försöka underbygga ett sådant påstående är en så låg debattnivå att jag avstår från att bemöta den.

Elving Andersson (C)