Centerkvinnorna Göteborg

Personbild


Karin Östring Bergman, ordförande för Centerkvinnorna Göteborg

Centerkvinnorna är en grön, socialliberal och feministisk kvinnokraft som har kämpat för kvinnors rättigheter sedan 1932. Vårt mål är ett jämställt samhälle där alla kan känna sig trygga. Rätten att bestämma över sin egen kropp, frihet från våld och förtryck, och ett allmänt främjande av jämställdhet. Vårt arbete ser till att lyfta kvinnor i samhället både politiskt och i samhällsdebatten. Ett jämställt samhälle är ett samhälle som jobbar för människors hälsa och trygghet. Vi främjar detta ändamål.

Centerkvinnorna är liberala feminister. För oss är feminismen inte bara kvinnors kamp för jämställdhet utan alla människors kamp för friheten att vara sig själv. Som feminister ser vi att det finns systematiska skillnader i villkor för kvinnor och män i samhället. Skillander som vi inte kan acceptera och därför motarbetar med utgångspunkten att alla individer är lika mycket värda, med samma fri- och rättigheter.

Alla personer oavsett kön som står bakom Centerkvinnornas gröna, liberala och feministiska politik samt vårt mål om ett jämställt samhälle kan bli medlemmar i förbundet.

Här i Göteborg verkar Centerkvinnornas Göteborgsavdelning i såväl Göteborgs kommun som omnejd. Centerkvinnorna arrangerar ofta verksamhet flera gånger varje år med tematräffar och diskussionskvällar som belyser Centerkvinnornas frågor och politiska områden. Tveka inte att höra av dig till Karin som är kontaktperson för avdelningens styrelse om du vill delta eller har några frågor.

Bli medlem i Centerkvinnorna genom att gå in på deras hemsida centerkvinnorna.se/bli-medlem.html och lös ditt medlemskap redan idag.

Följ Centerkvinnorna i Göteborgs sida på Facebook!

Läs Centerkvinnorna i Göteborgs blogg/hemsida!

Kontakta Karin Östring Bergman

Kontakta Karin

Uppgifter om personer som kontaktar Centerpartiet
Om du kontaktar Centerpartiet via e-post lagras din e-postadress och de uppgifter du skriver i meddelandet i vårt e-post- och ärendehanteringssystem. Vi behåller uppgifterna i våra system så länge som de behövs för att kunna hantera ditt ärende och eventuell uppföljning av det.
Läs mer https://www.centerpartiet.se/gdpr

Tack för ditt meddelande!

Något gick fel....

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.