Göteborg
Centerpartiet lokalt
  • / Nyheter
  • / Centerpartiet söker politisk sekreterare till Göteborgs stadshus

Centerpartiet söker politisk sekreterare till Göteborgs stadshus

Foto: Johan Alexed


På Centerpartiets kansli i stadshuset arbetar idag tre personer som stadssekreterare. Nu söker vi en ny medarbetare, då en av våra sekreterare ska vara föräldraledig från och med november 2019 till augusti 2020.

Förra året gjorde Centerpartiet sitt bästa kommunval i Göteborg på 30 år. Sedan 1 januari är vi med och styr Göteborgs stad tillsammans med Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna. Centerpartiet har ansvar för stadens miljö- och klimatfrågor.

En politisk sekreterare med fokus på ärendeberedning och strategi

Som politisk sekreterare arbetar du nära kommunalrådet, övriga medarbetare på kansliet samt med partiets fullmäktigegrupp. Vi är framförallt intresserade av att bygga ett bra lag med människor som kompletterar varandra.

I din tjänst svarar du för ett eller flera sakområden i beredningen av ärenden till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Du kommer även att ha kontakt med Centerpartiets förtroendevalda, medlemmar och väljare samt med andra partier och anställda i staden.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från politisk verksamhet, adekvat utbildning/högskoleutbildning samt är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift. Det är viktigt att du delar Centerpartiets grundläggande värderingar.

Anställningsvillkor

Tjänsten är på heltid med förordnande från 2019-11-04 till 2020-08-14, med provanställning i 3 månader. Anställningen regleras i kommunallagen 4 kap §33 och § 34. Det innebär att du har rätt till tjänstledighet från nuvarande anställning. Dessutom gäller inte bestämmelser som regleras i Lagen och anställningsskydd.

Ansökan

Skicka ditt CV och ett kort personligt brev, gärna så snart som möjligt, men senast den 27 september till emmyly.bonfors@stadshuset.goteborg.se Ange löneanspråk i ansökan. Individuell lönesättning tillämpas.