Göteborg
Centerpartiet lokalt
  • / Nyheter
  • / Välkommen Algot - ny politisk sekreterare!

Välkommen Algot - ny politisk sekreterare!

Algot Thorin kommer att vikariera som politisk sekreterare i rådhuskansliet fram till och med augusti.

Flera av er känner säkert igen Algot från hans roll som ledamot i Centerstudenters förbundsstyrelse eller från hans partiengagemang i Halland. Vi är glada att välkomna honom till rådhuskansliet, där han kommer vikariera under tiden Kristoffer Filipsson är föräldraledig.

– Hej Algot! Vad kommer du att jobba med för Centerpartiet Göteborg?

Jag kommer framför allt ha hand om frågorna i Miljö- och klimatnämnden och Trafiknämnden. Det är viktiga frågor som ligger centerpartister varmt om hjärtat och där vi också har ordförande- respektive vice ordförandeposten.

– Vad har du gjort innan?

Till vardags har jag i många år arbetat som skrivtolk för hörselskadade. I Centerrörelsen har jag varit förtroendevald på olika nivåer i CUF och Centerstudenter i drygt tio år och även i partiet i mitt hemlän Halland. Hösten 2017 gjorde jag ett halvårs praktik i Europaparlamentet hos vår europaparlamentariker Fredrick Federley.

– Vad ser du mest fram emot?

Att vara en del av det mest spännande kommunstyret i landet. Centerpartiet har inte funnits representerade i kommunstyrelsen på decennier, och nu får man dessutom möjligheten att vara med i den styrande koalitionen. Att det blir verklighet av Centerpartiets och Alliansens politik är verkligen något som den här staden behöver efter årtionden av vanstyre från Socialdemokraterna.

Jag ser fram emot att jobba hårt med centerteamet här i stadshuset och alla medlemmar i Centerpartiet i Göteborg för att så många av våra vallöften som möjligt blir förverkligade den här mandatperioden.

– Vad hoppas du kunna tillföra till Centerpartiet Göteborg?

Jag är ny till kommunpolitiken, men jag har mycket annan politisk erfarenhet. Jag hoppas mina erfarenheter och mitt engagemang kan bidra till det reformarbete vi bedriver här i staden.

– Vad gör du på fritiden?

På fritiden umgås jag gärna med vänner, helst samtidigt som man spelar brädspel eller dricker något gott.