I kärlekens tjänst

Idag är alla hjärtans dag och politiken har ju också ett kärleksuppdrag, nämligen att genom våra vigeselförrättare viga par. I Göteborg har AnnaSara Perslow fått uppdraget som vigselförrättare, vi ställde några frågor om uppdraget.

Berätta, hur ser vardagen ut som vigselförrättare? Hur går det till?

Nu har jag haft uppdraget som vigselförrättare i ett år. Jag viger både i arrangerade ”snabbvigslar” på Rådhuset i Göteborg och privat. De arrangerade vigslarna gör jag ca 4 ggr per år och då är det ungefär 25 par per gång. De privata vigslarna sker när jag själv säger okej till par som kontaktar mig och som vill vigas på annan plats.

Du har ju nu hunnit viga ett antal par, har du någon vigsel som du minns så där lite extra?

I juni förra året hade jag två privata vigslar på en och samma dag, den första var i en lägenhet på Guldheden. Och det var ett par som hade samma efternamn. Och eftersom jag blev lite fundersam på om det stämde frågade jag dem om namnet. Då visade det sig att de redan varit gifta, med varandra, en gång. Den andra vigseln ägde rum på en båt vid Göteborgs hamn. Både brudparet och jag höll på att blåsa bort på köpet. Men fint var det!

Du har fått viga par över hela Göteborg, som vigselförrättare, har du några bra tips på platser i Göteborg som passar för en borgerlig vigsel?

Ja! Som ordförande i Park & Natur, säger jag ju allra först Trädgårdsföreningen. Men jag tycker det är väldigt charmigt när paret väljer platsen de först träffades på som vigselplats.

Om man är sådär kär, klurar på ett frieri, friar, får ja. Vad gör en sen för att få tag på en vigselförrättare?

Då kollar man på kommunens hemsida, under vigslar. Och om man absolut vill ha en Centerpartist som viger så är vi några i regionen som har rätt att viga, då kan man kontakta mig.

Här kan du kontakta AnnaSara.