• / Nyheter
  • / Mer pengar till kommunal vård och omsorg

Mer pengar till kommunal vård och omsorg

Sabina & Ajsela


Idag presenterade Alliansen och Socialdemokraterna i Göteborg ett paket värt 300 miljoner till äldreomsorg, hemtjänst och socialtjänst. Syftet är att skapa en tryggare arbetsmiljö och ge bättre förutsättningar till personalen.

Smittspridningen och antal inneliggande patienter inom Västra Götalandsregionen ökar, och läget är fortsatt allvarligt. För att ge goda förutsättningar till personalen i första linjen i Göteborgs Stad genomför Alliansen och Socialdemokraterna nu satsningar till stadens välfärd, genom att fördela ut 300 miljoner kronor till stadens stadsdelsnämnder och social resursnämnd. Pengarna ska i första hand gå till bemanningen i hemtjänst, äldreomsorg och socialtjänst.

– Vi arbetade hårt för att få en budget i balans förra året samtidigt som vi vill behålla den goda kvalitén i vår välfärd. Det här kommer att underlätta enormt för vår verksamhet, säger Sabina Music (C), 1:e vice ordförande i SDN Norra Hisingen.

Förslaget innebär även att personal inom hemtjänst ska få tillräcklig restid och mer utrymme för övriga uppgifter, då användandet av skyddsutrustning slukar mycket tid i arbetsvardagen.

– Det känns väldigt bra att vi kan ge personalen bättre trygghet och möjligheter till att göra ett bra jobb, säger Ajsela Bruncevic (C), 1:e vice ordförande i SDN Majorna-Linné.

Beslutet bearbetas i kommunstyrelsen imorgon 6 maj, och kommer troligtvis upp i kommunfullmäktige under juni månad. Tillskottet ska gälla för resten av året, för att säkerställa redan nu att det finns stabila förutsättningar till att begränsa smittspridningen även under hösten.