Karin tar plats i nämnden för konsument- och medborgarservice

Karin Östring Bergman valdes på torsdagens kommunfullmäktige till ledamot i nämnden för konsument- och medborgarservice.

Karin Östring Bergman tillträder som ledamot den 1 januari 2021. Nämnden för konsument - och medborgarservice har till uppgift att utveckla servicen till Göteborgs invånare, besökare och företagare. Det handlar t.ex. om att utveckla digitala tjänster där sajten goteborg.se är en viktig informationskälla och kanal för att ta kontakt med staden. I nämndens uppgifter ingår även att utveckla konsumentrådgivning, samordna Göteborgs Stads arbete som diplomerad Fairtrade City och påverka göteborgssamhället att gå mot mer hållbara konusmtionsmönster.

I Centerpartiet har Karin alltid brunnit för social hållbarhet, företagande och teknik. Vi är glada Karin valts som ledamot till konsument- och medborgarservice där hon kan bidra med sin erfarenhet och kompetens i nämnden, säger Emmyly Bönfors Jansson.

Karin Östring Bergman är utbildad maskiningenjör och teknikinformatör. Karin är gift, har två barn och bor i Backa på Hisingen. Hennes fritidsintressen är trädgård och handarbete. Hon har även regionala uppdrag uppdrag som ledamot i beredningen för folkhälsa och social hållbarhet samt överenskommelsegruppen med det civila samhället.

  • Här kan du läsa mer om nämndens arbete.
  • Här kan du läsa mer om Karin och hennes uppdrag i hennes blogg.
  • Här kan du följa Karin på Facebook.