Halmstad är årets kulturkommun 2023

I Halmstads kommun är kulturen en självklar del av vardagen. Från att du kliver upp på morgonen till att du lägger dig på kvällen arbetar vi för att kulturen ska möta dig i din vardag. Sedan många år tillbaka har vi självbilden som kulturkommun och Halmstads kommuns kulturverksamhet är en del av det kulturella ekosystemet.

Så lyder inledningstexten till den Halmstads kommuns nominering till Årets Kulturkommun, och visst är det så att vi har satsat på att kulturen ska vara en del av vardagen för alla våra invånare. Genom ett gediget arbete i kulturförvaltningen och kulturnämnden under ledning av vår egen Anna Ginstmark (C) som ordförande är vi nu stolta att ta emot priset för Årets kulturkommun 2023.

Priset Årets kulturkommun delas ut av fackförbundet Vision, i år för 34:e gången. En jury bestående av kulturpersoner, representanter för fackförbundet Vision, och innevarande års kulturkommun, väljer ut pristagaren utifrån en rad kriterier.

Bland annat ska Årets kulturkommun visa att den satsar på kulturen i både hög- och lågkonjunktur, arbeta för att kultur ska vara en självklar del av invånarnas vardag, använda kultur som ett verktyg för hälsa och välfärd, stödja kulturell mångfald och arbeta för konstnärlig utveckling och frihet.

Jag är extra stolt över framsteg vi gjort under mandatperioden i samarbeten med andra delar av kommunen för att göra kultur tillgänglig för alla grupper och åldrar.  Vi har samverkan i samhällsplanering, kultur för äldre, den offentliga konsten, och med kulturskolan, skola och förskola, säger Anna Ginstmark (C) ordförande kulturnämnden Halmstads kommun.

Centerpartiet är glada att vi kan göra skillnad för medborgarna i deras vardag i hela vår kommun och konstaterar att Anna Ginstmark verkligen lämnar kulturnämnden med flaggan i topp!