Vimmerby
Centerpartiet lokalt
  • / Nyheter
  • / Svar till Helen Nilsson (S) "Därför är det viktigt att reglera vinster i välfärden"

Svar till Helen Nilsson (S) "Därför är det viktigt att reglera vinster i välfärden"

Helen Nilsson skriver en lång och resonerande debattartikel om skatter, välfärd och vinstuttag och mycket mer.

Hon skriver att hon och därmed Socialdemokraterna är positivt inställda till ett kreativt och utvecklande företagande i vår kommun. Men inom vår gemensamma välfärd, vill de enligt mig tillsammans med V begränsa kreativiteten. Den privat drivna ”Förskolan Linnea” är en attraktiv förskola i vår kommun. Ska inte den få finnas och utvecklas i Helen Nilssons Vimmerby?

Centerpartiet är tydliga. Kvalitet ska alltid krävas vid all vård- och omsorg. Uppföljning är därför central i både offentlig och privat regi.Valfrihet för människor är viktigt så länge det inte går ut över andra. Det är den sociala liberalism med socialt förtecken som centerpartiet står för.Varför ska valfriheten begränsas av V och S inom vård- och omsorg när andra tjänster köps in av kommunen utan att liknande vinstbegränsningskrav ställs?

Centerpartiet vill främja alla initiativ som utvecklar skola, vård och omsorg. Såväl privata som offentliga initiativ och varför inte i en kombination. Vi behöver ta nya grepp för att bli Sveriges bästa landsbygdskommun. Då ska vi inte de goda initiativen stoppas eller begränsas bara för att de är privata.

Det är sorgligt att just igår, på alla kvinnors dag få läsa hur S och V vill slå undan benen på många av de kvinnodominerande företag som förskola, skola och vårdföretagen just faktiskt är.

Ingela Nilsson Nachtweij (C)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    1000