• / Nyheter
  • / Öppet brev till Vimmerby kommun från Centerpartiet

Öppet brev till Vimmerby kommun från Centerpartiet

Centerpartiet i Vimmerby vill göra allt som är möjligt för att stötta kommunens lantbrukare som drabbas hårt av torka och den foderbrist som den orsakar.

Vi vill ge ett uppdrag till kommunens kostchef att se över matsedlarna och försöka få in mer svenskt kött så fort som möjligt.

Vår upphandling tillåter det så det måste göras så fort som möjligt.

Vi vet att våra grannkommuner redan genomför denna förändring så vi anser att Vimmerby ska göra en förändring av matsedeln till förmån för svenskt kött snarast. I första hand svenskt nötkött men även svenskt griskött behöver ökas nu.

Lantbrukarna måste få hjälp med en ökad efterfrågan så att slakterierna kan ta emot fler slaktdjur när foderbristen orsakar att djurantalet måste minskas. Många har redan börjar använda vinterfodret och det finns inget grovfoder att köpa på rimligt transportavstånd. Därför måste vi öka efterfrågan och öka slakten NU.

Vi hoppas att regnet de senaste dagarna bidrar till att det kan bli en tredje vallskörd så att bönderna kan få in mer grovfoder. Konsekvenserna kommer annars att bli stora och många kommer att få akuta likviditetsproblem.

Vi behöver vara handlingskraftiga nu.

Ingela Nilsson Nachtweij
Centerpartiet i Vimmerby

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    1000