Ingen grusad demokrati!

Personbild


Micael Glennfalk som är ett av två kommunalråd i Vimmerby kommun och som tillhör det tredje största partiet, skriver i affekt i fredagens Vimmerby tidning att oppositionen driver en kampanj som han kallar "Grus i Vimmerby kommuns maskineri till varje pris".

Demokratiarbete kräver ett demokratiskt tankesätt och diskussionen om en politisk blogg som är direktlänkad från kommunens förstasida på www.vimmerby.se , verkar vara mycket känslig för det ena kommunalrådet. Nu har kommunstyrelsen, på initiativ från Peter Högberg, beslutat att Helen Nilsson och Lennart Nygren också ska börja blogga med direktlänk från kommunens hemsida.

Undertecknad erbjuds också en blogglänk men den möjligheten kommer jag att tacka nej till på grund av att det finns fem partier i KF som inte erbjuds direktlänk. Jag anser att partierna ska länka sina medlemmars bloggar.

När jag själv bloggade i egenskap av ordförande för kommunfullmäktige så valde jag att blogga opolitiskt om demokrati, medborgardialog och delaktighet och behöll därför min politiska blogg parallellt med den som jag hade direktlänkad.

Detta är min enda insändare i denna diskussion då det är viktigare att arbeta med Vimmerby kommuns attraktionskraft än att debattera ändlöst med det ena kommunalrådet om demokratisyn och blogglänkande.

Fokus är framtiden och vilka prioriteringar som kommer att krävas för att medborgarna ska få de leveranser från kommunen som efterfrågas. Centerpartiet kommer att fortsätta att driva en konstruktiv, kreativ och konkret oppositionspolitik till varje pris och för kommuninnevånarnas bästa.

Ingela Nilsson-Nachtweij (C)
Oppositionsråd i Vimmerby

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.