Likgiltig eller okunnig

Personbild


Måndagens fullmäktigemöte i Vimmerby bekräftade mina värsta farhågor. Majoritetspolitikerna kunde inte svara på vad som ingår i besparingsåtgärderna. 

Det var oppositionspolitiker som var uppe och frågade majoriteten tre gånger samma fråga, men fick ändå inte något vettigt svar.

Jag själv frågade BUN:s ordförande Camilla Stridh om hon vetat om att den besparing på skolnedläggningarna som man så envist hållit fast vid totalt uteblir enligt Birgitta Sahlins organisationsplan. Nej förvaltningen har sagt att det skall bli en besparing på sikt, var Camillas svar.

Det är skrämmande att ordföranden i en så stor nämnd inte bemödar sig om att ta reda på fakta innan man så hårdnackat försvarar ett sådant kontroversiellt förslag. På fullmäktigemötet den 28 september sa Camilla Stridh att mina siffror inte stämmer, nu visar det sig att de i vart fall ligger betydligt mycket närmare sanningen än vad Birgitta Sahlins siffror gjorde.

Om nu inte BUN:s ordförande har en aning om de faktiska siffrorna, hur troligt är det då att de övriga majoritetspolitikerna i fullmäktige har det?

Jag vet inte vad som är värst, att vi har ledande politiker som inte bryr sig om att försöka ta reda på fakta eller att förvaltningschefer duperar politiker för att få sin vilja igenom.

Det tål att sägas igen:
Ingenting är förskräckligare än en handlingskraftig okunnighet, av Johann Wolfgang von Goethe.

Lars Sandberg (C)

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.