Politikens ansvar!

Personbild


Det var intressant att läsa att Jan Henriksson tycker centerpartiet genom åren inte tagit ekonomiskt ansvar i Vimmerby. Under mina år, 1988 – 2010 då jag var engagerad i Vimmerby kommunfullmäktige så hände det någon gång ibland att socialdemokraterna la förslag som kostade mindre än den dåvarande alliansmajoritetens. Min minnesbild är dock att betydligt oftare så la det då stora oppositionspartiet socialdemokraterna förslag som kostade betydligt mer pengar än centerpartiets och alliansens. Jag tvivlar på att Vimmerby idag hade haft en bättre ekonomi med ett socialdemokratiskt styre om dessa 22 års budgetyrkanden fått majoritet. Jag är övertygad om att socialdemokraternas politik dessa år inte varit kostnadsbesparande i varje fall.

I samband med 2008-års börskrasch fick Vimmerby som andra kommuner ta del av alliansregeringens konjunkturstöd. Det använde Vimmerby bl a till att lösa några förvaltningars övertalighet. Den dåvarande alliansmajoriteten i Vimmerby föreslog på personalutskottet summan 70% utan ytterligare löneuppräkning. Jag minns tydligt att socialdemokraterna då föreslog 72%. Vi i alliansen konstaterade, att är det viktigt för socialdemokraterna så kan vi gå med på det eftersom vi tyckte det var av värde att de politiska partierna var eniga i denna fråga. En vecka senare kom så samma fråga upp i kommunstyrelsen. Då ville socialdemokraterna ge dessa blivande pensionärer lite mer, nämligen 75%. Det var så socialdemokraterna ofta jobbade. Gärna krydda på lite extra! Knappast troligt att den politiken skulle bidragit till ett mer välmående Vimmerby idag.

Aldrig förr har Vimmerby haft en så superstark majoritet – byggd på tvåsamhet! Det första S + M året har varit omtumlande och turbulent. Ska bli intressant att följa de kommande tre!

Magnus Danlid ( c )

Vimmerby

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.