Socialdemokratin i ledband hos Moderaterna

Personbild


Nej, du behöver inte tillträda innan du skapar historia Helen Nilsson. Det förvånar mig att du, som suttit i opposition, inte ser vilken nytta deltagande från oppositionen har. Eller har ni inte tillfört något under de år ni varit i opposition. Så sent som i somras var det viktigt med opposition då Socialdemokraternas förslag till organisation innehöll deltagande. Men när man sedan kommer till makten blir det annat ljud i skällan. Eller är det bara ett bevis på socialdemokratins svaghet. Nu går man i ledband hos Moderaterna. Man häpnar över hur man låter sig styras.

Att Moderaterna stod för åsikten om att stänga ute oppositionen är ju känt för oss. Vi har bekämpat den åsikten i 40 år, tillsammans med socialdemokraterna. Men när Socialdemokraterna själva kommer till rodret har man inte kraft att stå för sina grundläggande åsikter.

Vart detta leder oss kan man bara gissa. Men inte är det socialdemokratiskt politik vi kommer att få se den närmaste mandatperioden. Du får säga vad du vill Helen, men du har satt agendan redan innan du tillträtt.

Curt Tyrberg
Centerpartiet Vimmerby

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.