Gusten Mårtensson

Gusten Mårtensson


Centergruppledare, Kommunalråd

Född: 1990.

Aktiv sedan: 2010.

Yrke: Redovisningskonsult.

Utbildning: Samhällsvetenskap med inriktning ekonomi, Haganäsgymnasiet, därefter magisterexamen i statsvetenskap vid Lunds universitet.

Familj: Flickvän.

Fritidsintressen: Fotboll, jakt/friluftsliv, politik, matlagning.

"Jag var intresserad av politik i ganska tidig ålder och följde Centerpartiet extra noga då det var det enda partiet som faktiskt pratade till någon med min bakgrund: uppväxt på landsbygden och intresserad av lantbrukets villkor och att man ska kunna bo och leva i hela Sverige.

Jag blev aktiv i Centerpartiet inför valet 2010 efter att en tid ha följt partiet på lokal och nationell nivå i tidningarna och i TV och kände att jag ville vara med och bidra. Jag har inte ångrat mig en dag, politik är fantastiskt kul och om man bara vill kan man åstadkomma mycket! Mina hjärtefrågor är miljö och hållbar utveckling, hela vårt samhälle kan och ska bli grönare! Jag vill skapa bättre villkor för småföretagen, Sveriges riktiga samhällsbärare, som skapar 4 av 5 nya jobb. Jag har dessutom ett särskilt intresse för försvarsfrågor och säkerhetspolitik sedan jag gjorde lumpen som stridsvagnssoldat, och följer flera säkerhetspolitiska bloggar.

Favoritordspråk: ”Den som int lägg sä i ha inge å dra sä ur. Å inge hänner å tvätte. Den som ta i jett fo en del dynje på fingra. Men når allt komma tell allt, va ha renhännren uträtte i väla?” (Briger Norman)

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.