Centerpartiet i Lessebo kommuns vallista till kommunfullmäktigevalet 2022 är fastställd

Bildtext: Angelica Karlsson och Anders Jonsäng, nummer ett respektive nummer två på Centerpartiet i Lessebos kommuns lista till kommunfullmäktigevalet 2022 i Lessebo kommun.

 

På söndagskvällen den 6 mars höll Centerpartiet i Lessebo årsmöte samt nomineringsstämma för att fastställa vallistan till kommunfullmäktigevalet 2022.

Det är en vallista som toppas av Angelica Karlsson, Kosta, med Anders Jonsäng, Hovmantorp som nummer 2. Jan-Åke Lennartsson, Skruv och Kristina Eriksson, Hovmantorp intar plats 3 respektive plats 4 på vallistan. Dessa fyra bildar en utmärk toppkvartett för Centerpartiet, där de kommer att hålla fokus på sakpolitik och framtidstro. De kommer att se till att stå för konstruktivitet och samarbetsvilja med målet att ta HELA Lessebo kommun framåt.

Som helhet ser listan till kommunfullmäktigevalet 2022 ut enligt följande:

 1. Angelica Karlsson, Kosta
 2. Anders Jonsäng, Hovmantorp
 3. Jan-Åke Lennartsson, Skruv
 4. Kristina Eriksson, Hovmantorp
 5. Marcus Johannisson, Hovmantorp
 6. Stefan Carlsson, Lessebo
 7. Birger Johansson, Hovmantorp
 8. Christel Johansson; Hovmantorp
 9. Marie Walfridsson, Lessebo
 10. Gerd Johansson, Ljuder 1
 11. Andreas Karlsson, Hovmantorp
 12. Lisbeth Carlsson, Lessebo
 13. Christer Svensson, Hovmantorp
 14. Sofia Cronholm, Hovmantorp
 15. Mona Erdman, Hovmantorp
 16. Marianne Nilsson, Hovmantorp
 17. Börje Nilsson, Ljuder

Med anledningen av Putins och Rysslands anfallskrig mot Ukraina och den humanitära katastrof som de nu utsätter det Ukrainska folket för beslutade årsmötet att Centerpartiet i Lessebo kommun bistår det ukrainska folket och dess barn genom att skänka 5000 kr till UNICEF:s insamling för hjälp till Ukrainas barn. https://unicef.se/katastrof/hjalp-ukrainas-barn

På årsmötet valdes även Anders Jonsäng, till ny kretsordförande tillsammans med följande ledamöter i kretsstyrelsen: Gerd Johansson, Jan-Åke Lennartsson, Angelica Karlsson, Kristina Eriksson, Marie Walfridsson, Staffan Bergström, Markus Johannesson (nyval).

Tidigare under dagen hade Lessebokretsen en samling där man arbetade med det handlingsprogram som Centerpartiet vill genomföra under kommande mandatperiod i Lessebo kommun. Det handlar bland annat om att utveckla kommunen genom att lyfta landsbygdens fördelar, stärka företagsklimatet och se till att Lessebo är en kommun med trygga medborgare, en kommun som tillhandahåller en bra skola likväl som en bra äldreomsorg.