Eskil Erlandsson kryssade sig in i riksdagen

Eskil Erlandsson blir även under den kommande mandatperioden ledamot för centerpartiet Kronoberg i Sveriges riksdag.

När sammanräkningen av rösterna blev klar torsdagen den 13 september hade Eskil Erlandsson fått 1 900 eller 16,22 procent av totalt 4 227 personröster på centerpartiet i Kronoberg.

och klarade alltså med bred marginal de 5 % av partiets röster som är kravet för att ta en riksdagsplats.

–Det är med stor ödmjukhet och tacksamhet mot alla de som har stöttat mig under valrörelsen som jag nu intar min plats i riksdagen. Där ska jag på alla sätt verka för att profilera Kronoberg och verka för att vårt län kan fortsätta att utvecklas i positiv riktning, säger Eskil Erlandsson.

Efter Eskil Erlandsson följde Per Schöldberg, Växjö, med 548 röster följd av Gusten Mårtensson, Älmhult, med 477, Karin Nilsson, Tingsryd, med 306 och Lars-Ove Johansson, Ljungby, med 103 röster.

Per Schöldberg gratulerar Eskil Erlandsson till riksdagsplatsen.

– Det har varit en intensiv och kamratlig valrörelse. Som länsordförande noterar jag att centerpartiet ökade i Kronoberg, vilket är glädjande. Nu har väljarna gjort sitt val och Eskil har med tydlighet kryssat sig in i riksdagen, avslutar Per Schöldberg.

Totalt fick centerpartiet i Kronoberg 11 712 röster, en ökning med 724 röster mot riksdagsvalet 2014. Det betyder att 9,40 procent av väljarna stöder vårt parti, som därmed också ligger drygt 0,7 procent över partiets nationella valresultat.