Nu har Per gjort sin riksdagsdebut

Per Schöldberg har nu debuterat som ledamot i riksdagen för Centerpartiet i Kronoberg.


Det har varit en omtumlande vecka för Per Schöldberg.

I tisdags, den 12 mars, tog han emot den officiella bekräftelsen på att han tillträder som riksdagsledamot för Centerpartiet i Kronoberg.

Dagen efter var det dags att klara av de första voteringarna.

–Det handlade både om flygskatt och EU-regler. Som ny ledamot hade jag inte fullt ut läst in mig på detaljerna i sakfrågorna. Men eftersom gruppledaren förbereder och anger hur vår grupp ska rösta gick jag som ledamot på den linjen.

Så här långt har det mesta gått på räls för Per Schöldberg.

Bostadsfrågan har riksdagsförvaltningen löst genom att hyra ut en lägenhet på Södermalm.

Enda ”missödet” inträffade i torsdags kväll. Då fick Per Schöldberg tillbringa tre timmar på Bromma flygplats medan hans riksdagskollegor var inviterade till kungamiddag på Slottet.

–Kungamiddagen missade jag eftersom jag tillträdde så sent som riksdagsledamot och därför inte fanns på inbjudningslistan. Strulet på Bromma berodde på tekniska problem med planet till Växjö. Istället fick vi landa i Kalmar och sedan ta bussen till Växjö.

Sin andra riksdagsvecka inleder Per Schöldberg i Stockholm. Men den 21 mars är han på hemmaplan igen. Tillsammans med riksdagskollegan Ola Johansson, Centerpartiets bostadspolitiske talesperson, gör han nedslag på byggarbetsplatser i Växjö och Ingelstad plus att det blir ett möte med partivänner på Öjaby Herrgård.