Centerpartiet i Älvsbyn satsar på nya namn i toppen!

På onsdagskvällen (23 februari) hade Centerpartiets Älvsbykrets sitt årsmöte med ett trettiotal deltagare, förlagt till Vidsels Aktivitetshus. Mötet inleddes med utdelning av diplom, blommor och en stipendiesumma till ”Årets ideella ledare”.

Eftersom fjolårets möte enbart hölls digitalt, valde man i år att uppmärksamma två stipendiater:dels till Jerry Lindblom med motiveringen ”För Ditt stora engagemang i tillskapandet av en samlingsplats för föreningar, företag och enskilda personer i Vidsel, genom övertagandet av ”NO-huset” och bildandet av Vidsels Aktivitetshus”, dels till Aktionsgruppen för Friskolan Hjärtat med motiveringen ”Med övertygelsen om den lilla skolans betydelse både för elevernas förutsättningar och bygdens utveckling, har ni med ert engagemang gjort det möjligt att starta en friskola i Vidsel”

Centerpartiets riksdagskandidat, 2:dra namn på riksdagslistan, den Manjärvsbördige polisen Anton Li Nilsson, höll ett engagerat föredrag om det viktiga arbetet för trygghet. Han gick in på ämnen som gängkriminalitet och våld mot kvinnor, och betonade den stora betydelsen av förebyggande arbete och samarbete mellan bl a polis, socialtjänst och sjukvård. 

Efter en god, gemensam måltid, levererad från Restaurang Canis, hölls årsmötesförhandlingarna. Agneta Nilsson, Manjärv, valdes till ny ordförande för kretsen, då Berit Hardselius hade avböjt omval. Resten av styrelsen kommer efter hand att presenteras på Älvsbycenterns hemsida. Kommunlistan till höstens val innehåller en lovande blandning av 20 nya och ”gamla” namn. Listan toppas av nykomlingen Caroline Svensson, en 35-årig sjuksköterska med hjärtefrågor som hälsa, fritid och familj. Berit Hardselius har på egen begäran valt att dra sig tillbaka till en fjärdeplats, men lovat att ställa upp som mentor till de nya förmågorna.

Hela listan hittar du här.