Nytt pris till entreprenörer på landsbygden

Örebro kommun har från och med i år inrättat ett landsbygdspris. Landsbygdspriset delas ut i två kategorier: Örebro kommuns stora landsbygdspris och Örebro kommuns unga landsbygdspris för framgångsrikt företagande. Nomineringsperioden är öppen fram till 31 oktober 2019. Prisutdelning kommer äga rum den 12 december 2019.

10 000 kronor, diplom och blommor kommer delas ut till vinnaren av Örebro kommuns stora landsbygdspris. Priset ska gå till en person, förening, företag, organisation, kommunal förvaltning eller kommunalt bolag som utmärkt sig genom att särskilt ha bidragit till en levande och utvecklande landsbygd och genom att fungera som inspirationskälla för andra.

  • Eftersom jag vet vilken kraft och engagemang det finns för kommunens olika landsbygder så hoppas jag att det kommer in många goda nomineringar som gör det tufft för juryn redan det första året. Sen är det extra roligt att uppmärksamma unga företagare som gjort insatser som gagnat landsbygden, säger Per-Åke Sörman (c) kommunalråd med ansvar för landsbygdsfrågor.  

Kommunen vill även uppmärksamma unga entreprenörer. Därför ska Örebro kommuns unga landsbygdspris för framgångsrikt företagande gå till en företagare i åldern 15–30 år som på ett framgångsrikt sätt har drivit företag med sin huvudsakliga omsättning på landsbygden. Verksamheten bör kännetecknas av entreprenörskap, nyskapande produkter eller tjänster, samt bidra till landsbygdens utveckling och gärna skapa arbetstillfällen. Även här är priset 10 000 kronor, diplom och blommor.

  • Örebro har en fantastisk tillväxt och det är viktigt att fortsätta sprida ett positivt budskap om fina utvecklingsinsatser från såväl personer, föreningar, företag eller organisationer, kort sagt entreprenöriellt tänkande i alla sammanhang. Speciellt roligt med unga entreprenörer! Vi vet att det kan betyda väldigt mycket för det enskilda företaget med en sådan utmärkelse. Jag hoppas att nomineringar lyfter fram entreprenörer och företag som inte synts förr, säger Göran Dahlén, näringslivsdirektör i Örebro kommun.

Alla är välkomna att nominera, men tänk på att nomineringen måste innehålla kontaktuppgifter för att vara giltig. Nomineringsblankett finns på orebro.se/landsbygdsutveckling. En jury bestående av landsbygdsnämndens presidium, näringslivsdirektör Göran Dahlén och landsbygdstrateg Mikael Ekman utser sedan vinnarna bland nomineringarna.

Per-Åke Sörman, Ordförande Landsbygdsnämnden, 076 551 11 06
Göran Dahlén, Näringslivsdirektör