Kyrkoval 2017

Centerpartiet i kyrkovalet

Partistyrelsen har beslutat att Centerpartiet deltar som nomineringsgrupp under partibeteckningen i valen till kyrkomötet, stiftsfullmäktige och kyrkofullmäktige

 I val till kyrkofullmäktige har inte Centerpartiet egen lista i någon av länets församlingar, men flera centerpartister ställer upp på lokala samlingslistor.

För Centerpartiet är det viktigt att väljarna i kyrkovalet tydligt får ta del av vilka grundvärderingar och vilken ideologi som bär en nomineringsgrupp i valet. Alla människors lika värde och rättigheter, frivilligt engagemang, mångfald, lokala lösningar och hållbarhet är några utgångspunkter och kärnvärden i Centerpartiets politik

Genom att delta i kyrkovalet under partibeteckningen blir det tydligt för väljarna att det är centerpartiets värdegrund som våra kandidater utgår ifrån.

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.