Malmö blir värd för Centerpartiets stämma 2017

Malmö Live

Den 28 september 2017 kommer hundratals centerpartister att samlas på Malmö Live till partistämma.
– Att stämman hamnar i Malmö kommer att stärka oss i Malmöcentern och ge oss en chans att visa vilket engagemang det finns hos oss, säger Malmöcenterns ordförande Peter Olsson.

 

I fyra dagar kommer centerpartister från hela landet att forma och skapa den politik som partiet ska gå till val på 2018.
– Dessutom kommer vi få en chans att visa upp vår fina stad och mångfalden av personer och idéer här finns, säger Peter Olsson.

– Malmö är en fantastisk stad, men också en stad som behöver mer centerpartistisk politik för jobb, företagande och integration. Malmös utmaningar kommer skapa ramen för många av stämmans diskussioner, säger Niels Paarup-Petersen, politisk talesperson för Malmöcentern.

– Detta visar också att Centerpartiet prioriterar Malmö. Med stämman bryts socialdemokraternas sekellånga dominans i Malmö för en helg. Och vi hoppas så klart att det kan vara ett första steg mot att bryta den mer permanent, säger Niels Paarup-Petersen.

Centerpartiets stämma genomförs vartannat år och är partiets högsta beslutande organ. 2015 genomfördes stämman i Falun och samlade då runt 1400 personer.

Vill du bli medlem och vara med och påverka? Klicka här och fyll i dina uppgifter.