Malmöcentern växer så det knakar

 2016 har varit ett framgångsrikt år för Centerpartiet i Malmö. Medlemsskaran har vuxit och Centerrörelsen i Malmö har ökat med hela 70 procent under 2016.

- Det är glädjande att som ordförande se en sådan tillväxt. Det är ett utmärkt betyg åt partiet att vi har lyckats nå ut till nya grupper och blivit mer synliga i Malmöpolitiken, säger Peter Olsson, ordförande för Centerpartiet i Malmö, som omvaldes på lördagens årsmöte.

Ett flertal motioner om skolan och tryggheten i Malmö bifölls på årsmötet - däribland en motion om skärpta straff för innehav av vapen.

- Centerpartiets medlemmar var tydliga: Det är dags att ta tillbaka Malmö", säger Niels Paarup-Petersen, gruppledare för Centerpartiet i Malmö.

- Nu ser vi framemot ett ännu roligare år med Centerpartiet i Malmö där vi bland annat är värd för partistämman i september, säger Peter Olsson.

Förutom ordförande Peter Olsson, så omvaldes Denise Rydblom till vice ordförande och till styrelsen valdes Anton Sauer, Adnan Bibic, Charlotte Bossen, Ali Alshawi, Andreas Asker och Joacim Ahlquist. Till suppleanter i styrelsen valdes Anmar Alsaad och Yasmin Al Janabi

Läs om Malmöcenterns årsmöte hos 24Malmö.se.