Först när det skjuts i Stockholm vaknar regeringen

Fr. v: Niels Paarup-Petersen; Poliser i Hyllie; Stefan Löfven. Foto: Privat och Johan Wessman/© News Øresund(CC BY 3.0)

Efter senaste veckans mord i Stockholm extrainkallar Stefan Löfven sitt säkerhetspolitiska råd. Den organiserade brottsligheten måste knäckas säger han. Men under de många månader det skjutits i Malmö har vår statsminister varit tyst.

- Det är glädjande att regeringen äntligen vaknar till hotet från den organiserade brottsligheten. Men varför vaknar de först när det skjuts i Stockholm?

- Regeringens enda svar på senaste halvårets mord och våldsvåg i Malmö var pekpinnar från Ygeman till malmöborna. Bara en vecka efter morden i Stockholm blir det krismöte. Det är helt absurd att våldet måste drabba Stockholm för att regeringen ska ta det på allvar, säger Niels Paarup-Petersen, gruppledare för Centerpartiet i Malmö.

- Jag är förfärad över att de många Malmöbor som förlorat livet räknas för mindre av Sveriges regering och statsminister än offren i Stockholm. Hur ska Rami och Ahmeds familjer ha förtroende för en regering som inte ser dom?

- Det är dags att ge Malmöborna en orsak till att lita på regeringen igen. Agera mot våldet i Malmö som ni agerar mot våldet i Stockholm. Få bort vapnen från våra gator. Se våra döda som ni ser Stockholms döda och se våra liv som ni ser Stockholmarnas liv. Vi är lika mycket värd det, avslutar Niels Paarup-Petersen.

Läs mer i Sydsvenskan: Malmöcentern rasar: ”Först när det skjuts i Stockholm vaknar regeringen”