Niels Paarup-Petersen blir ny utbildningspolitisk talesperson

Centerpartiets riksdagsgrupp och partistyrelse har beslutat om ny utbildningspolitisk talesperson. Han efterträder partiledaren Muharrem Demirok på posten. Niels Paarup-Petersen är riksdagsledamot från Malmö och har suttit i riksdagen sedan 2018.

- Alla barn måste få en chans att nå sin fulla potential och klara skolan. Den svenska skolan har idag flera strukturella problem som påverkar både individers möjligheter och den svenska skolans samlade resultat. Jag hoppas regeringen tar initiativ till en god dialog och ett brett samarbete i skolfrågorna säger Niels Paarup-Petersen, riksdagsledamot (C)

- Det som alltid drivit mitt engagemang i skolfrågorna är att ge alla barn en chans att lyckas. Att så många barn i Malmö aldrig får den skolgång de förtjänar gör mig uppriktigt arg försätter Niels Paarup-Petersen (C).

Niels har tidigare varit talesperson med ansvar för digitaliseringsfrågor. Ett ansvarsområde som han kommer fortsätta att ha.

-Det är tydligt att hela skolsystemet behöver reformeras för att komma till rätta med de problem som finns och jag ser fram emot att tillsammans med hela partiet vara med och utveckla vår skolpolitik, fortsätter Niels Paarup-Petersen (C).